content-header-image
Lehdistötiedotteet

Tikkurilan uudistunut ÄSSÄ-rakennusmaalisarja sopii ympäristöluokituksiin ja mahdollistaa värikkäät sävyt julkisissa tiloissa

Tikkurila Oyj lehdistötiedote 5.6.2020

05.06.2020

Kesällä 2020 uudistuvan Tikkurilan Ässä-rakennusmaalisarjan tuotteita yhdistää vähäpäästöisyys ja kestävyys. Kaikki Ässä-sarjan tuotteet täyttävät sekä emissio- että VOC-pitoisuusvaatimukset eri sertifiointijärjestelmissä. Niiden kestävyys pidentää huoltomaalausväliä sekä rasituskestävyyttä vaativien pintojen käyttöikää. Uudistuva maalisarja mahdollistaa nyt myös värikkäät sävyt julkisten tilojen sisäpinnoille.

Julkisen rakentamisen ja saneerauksen odotetaan kasvavan elvytystoimien seurauksena. Julkisissa tiloissa, kuten sairaaloissa ja kouluissa käytettäviltä pintakäsittelytuotteilta odotetaan kovaa suorituskykyä, kestävän kehityksen ja hyvän sisäilmaston tukemista sekä yhä useammin myös monipuolista värivalikoimaa. Tikkurilan Ässä-rakennusmaalisarja tunnetaan erityisen hyvästä mekaanisen kulutuksen kestostaan ja uudistuvan sarjan tuotteiden kestävyys, märkähankauksen kesto ja pestävyys täyttävät rasitusluokka RL 04:n vaatimukset. Uudistuneet Ässä-tuotteet ovat nyt sävytettävissä myös tummiin tai kirkkaisiin väreihin ja ne soveltuvat myös kohteisiin, joille haetaan ympäristösertifiointia.

– Pyrimme kehittämään tuotteita, joilla on mahdollisimman pitkä huoltomaalausväli, ja jotka kuormittavat ympäristöä mahdollisimman vähän. Myös maaleissa ja pintakäsittelytuotteissa erityisen tärkeässä roolissa ovat rakennetun ympäristön kestävä kehitys ja hyvän sisäilman tukeminen. Ässä-tuotteet soveltuvat Suomessa yleisimpien ympäristöluokitusten mukaisiin rakennushankkeisiin, joissa kiinteistölle haetaan esimerkiksi LEED tai BREEAM -sertifiointia, Tikkurilan Technical Development Manager Sakari Leimi kertoo.

Ässä-pintamaalit ovat myös EU:n laivavarustedirektiivin (Marine Equipment Directive) mukaisesti MED-hyväksytty, eli niitä voidaan käyttää risteilyalusten sisustusmateriaaleissa.

Uusi täyshimmeä Ässä 3

Ässä-rakennusmaalisarjan uudistus on kehitetty yhteistyössä ammattilaisten kanssa. Täysin uusi Ässä 3 on kovaan rasitukseen suunniteltu täyshimmeä pintamaali ja myös siihen on saatavilla C-perusmaali voimakkaiden ja kirkkaiden värien mahdollistamiseksi. Uusien Ässä-tuotteiden kevyet työstöominaisuudet näkyvät tasaisena, saumattomana lopputuloksena sekä hyvänä peittokykynä.Uudistuksen myötä Ässä-tuotteita saa aiemman 18 litran lisäksi myös pienemmässä, 9 litran pakkauskoossa. Pienempien pintojen käyttökohteissa 9 litran pakkauskoko vähentää hävikkiä ja pienemmän pakkauksen kanssa työskentely tukee työturvallisuutta ja parempaa työskentelyergonomiaa.

Lue uudistuneesta ÄSSÄ-rakennusmaalisarjasta Tikkurilan sivuilta: https://tikkurila.fi/pro/artikkeli/assa-rakennusmaalisarja-sopii-ymparistoluokituksiin-ja-mahdollistaa-varikkaat-savyt-julkisissa-tiloissa

Lataa tuotekuvat Tikkurilan kuvapankista: https://imagebank.tikkurila.com/Login.jsp?colID=XtpapZf7

Tikkurilan ÄSSÄ-rakennusmaalisarja ammattilaisille

Tuotenimi perusmaalit ja purkkikoko Rasitusluokka Kiiltoryhmä VOC -pitoisuus
Ässä 1 katto- ja pohjamaali AP- perusmaali 9l ja 18l RL01…04 Täyshimmeä < 10 g/l
Ässä 3 rakennusmaali A-perusmaali 9l ja 18 lC-perusmaali 9l RL04 Täyshimmeä < 10 g/l
Ässä 7 rakennusmaali A-perusmaali 9l ja 18 lC-perusmaali 9l RL04 Himmeä < 10 g/l
Ässä 20 rakennusmaali A-perusmaali 9l ja 18 lC-perusmaali 9l RL04 Puolihimmeä < 10 g/l

About us

Osa kestävää pohjoista
Tikkurila on johtava pohjoismainen maalialan yritys. Kehitämme vuosikymmenten kokemuksella korkealuokkaisia tuotteita ja palveluita, jotka tarjoavat asiakkaillemme ajan ja sään kestävää laatua. Noin kymmenessä maassa toimivat 3 000 työntekijäämme haluavat luoda kestävää tulevaisuutta merkityksellisten pintojen avulla. Liikevaihtomme oli 582 miljoonaa euroa vuonna 2017. Yhtiö on listattu Nasdaq Helsingissä. Pohjoismaista laatua alusta loppuun vuodesta 1862.


www.tikkurilagroup.fi

Contact

Lisätiedot:

Susanna Annala, Markkinointipäällikkö b2b, Tikkurila

susanna.annala@tikkurila.com, puh. 040 6747 682